Liittymävertailu

Suunnitteletko operaattorin vaihtamista tai uuden liittymän avaamista? Liittymävertailu auttaa sinua löytämään edullisimman liittymän, joka vastaa myös tarpeitasi. Valitse liittymävertailusta kuinka paljon tarvitset puheaikaa, paljonko lähetät tekstiviestejä kuukaudessa ja kuinka nopean netin haluat puhelimeesi. Liittymävertailu löytää sinulle parhaan vaihtoehdon!

 

Operaattoreiden GSM-liittymät vertailussa

Liittymävertailu sisältää yleisimpien, suomalaisten puhelinoperaattorien liittymät. Mukana ovat DNA:n, Moi Mobiilin, Elisa Saunalahden ja Telian GSM-liittymät. Yhteensä liittymävertailussa on yli 30 eri liittymävaihtoehtoa.

 

Suosituimmat GSM-liittymät

Moi Mobiili on uusin palveluntarjoaja Suomessa. Palvelu perustuu yhteen asiakastiliin, jonka alla voi olla mielin määrin liittymiä. Aloituspakkaukseen kuuluu 1 liittymä ja se maksaa 12 €/kk. Liittymässä on nopea 4G netti ja puhelut sekä tekstiviestit veloitetaan alla olevan hinnaston mukaisesti. Lisäksi palvelua voi laajentaa haluamallaan liittymämäärällä. Jokainen lisäliittymä maksaa 12 €/kk. Moi Mobiili on erittäin suosittu esimerkiksi perhekäytössä, sillä liittymien seuraaminen, muokkaaminen ja hallinnointi on erittäin helppoa Oma Moi -tilinhallintapalvelun kautta. Liittymään on mahdollista ostaa lisäpalveluita edullisesti. Esimerkiksi rajaton data maksaa 18 €/kk/liittymä.

 

OperaattoriLiittymäPuheaikaTekstiviestitNettiHinta
Moi MobiiliRento 4G
Moi Rento 4G -liittymällä voit surffailla 150 Mbit/s nopeudella. Käytössäsi on 8 Gt dataa ja EU/ETA-alueella kotimaan hinnalla 16 Gt saakka. Kotimaan puhelut ja tekstarit aina enintään 4 € kuukaudessa. Saat liittymästä S-Bonusta.
0,055 €/min 0,055 €/kpl 150 Mbit/s
4G
15,00 €/kk
Avausmaksu 5,00 €

TILAA

Moi Mobiili liittymät >>

 

Telialla on tällä hetkellä loistava etu tilaajille, nimittäin etukoodi C More -suoratoistopalveluun 3 kuukaudeksi maksutta. Etu koskee tällä hetkellä kaikkia Telian liittymäasiakkaita. 5G-liittymäasiakkaita hemmotellaan vieläkin suuremmin, he saavat C More TV:n käyttöönsä 12 kuukaudeksi veloituksetta! Hitaimmalla netillä rajattoman liittymän saa käyttöönsä hintaan 24,99 €/kk. Jos tarvetta on huippunopealle netille, niin tämän saat hintaan 44,99 €/kk. Liittymät sisältävät rajattomasti dataa kotimaassa, Pohjolassa sekä Baltiassa. Muissa EU/ETA -maissa dataraja on 25-45 Gt/kk. Avausmaksu Telian liittymissä on 7,99 €.

 

OperaattoriLiittymäPuheaikaTekstiviestitNettiHinta
TeliaRajaton 20 M
Telia Rajaton 20M on lapselle soveltuva ensiliittymä. Surffaa rajattomasti 20 Mbit/s -nopeudella kotimaassa, Pohjolassa ja Baltiassa, EU/ETA 25 Gt/kk. Halutessasi voit tilata liittymän mukana MTV Katsomon viihdettä ja urheilua etuhintaan.
Rajaton Rajaton 20 Mbit/s
4G
24,99 €/kk
Norm. 26,99 €/kk
Avausmaksu 8,99 €

TILAA

TeliaRajaton 5G 1000 M
Tällä liittymällä surffaat rajattomasti kotimaassa, Pohjolassa ja Baltiassa jopa hurjalla 1000 Mbit/s nopeudella 5G-verkossa. Muualla EU/ETA-alueella käytössäsi on ruhtinaallinen 53 gigatavun nettipaketti. Huomioithan, että 5G-yhteyksien saatavuus on rajoitettua, ja yhteyksien saamiseen tarvitset myös 5G-puhelimen. Halutessasi voit tilata liittymän mukana MTV Katsomon viihdettä ja urheilua etuhintaan.
Rajaton Rajaton 1000 Mbit/s
5G
44,99 €/kk
Norm. 49,99 €/kk
Avausmaksu 8,99 €

TILAA

Telia liittymät >>

 


DNA:n liittymät on jaoteltu liittymiin, joissa on rajattomasti puhetta ja tekstiviestejä sekä liittymiin, joissa puhelut ja tekstiviestit veloitetaan käytön mukaan. Suosituin DNA liittymä on Rajaton, joka sisältää rajattomasti puhetta ja tekstiviestejä Suomessa. Lisäksi liittymään kuuluu rajaton nettidata 4G yhteydellä. Edullisimman Rajaton -liittymän hinta on 24,99 €/kk ja se toimii 10 Mbit/s netillä. Nopeammalla 400 Mbit/s 5G liittymällä tarjoushinta on 29,99 €/kk. Kaikki DNA liittymät ovat toistaiseksi voimassaolevia, eli voit irtisanoa liittymän milloin tahansa, myös sopimuskauden aikana. Kaikissa liittymissä avausmaksu on 6,90 €.

 

OperaattoriLiittymäPuheaikaTekstiviestitNettiHinta
DNADNA Rajaton 4G 10M
Koululaisten suosikkiliittymä! Liittymällä luet sähköpostit, soitat puhelut ja lähetät viestit vaivatta, ilman käyttökattoja. Netin maksiminopeus on 10 Mbit/s. Mukana tulee 25 Gt/kk EU-datapaketti. Ei määräaikaa.
Rajaton Rajaton 10 Mbit/s
4G
24,99 €/kk
Norm. 26,99 €/kk
Avausmaksu 6,90 €

TILAA

DNADNA Rajaton 5G 400M
Superliittymä, jossa on rajattomasti kaikkea kotimaassa: soita, viestittele ja käytä supernopeaa nettiä! Netin maksiminopeus 400 Mbit/s! Mukana tuhti 34 Gt EU-datapaketti.
Rajaton Rajaton 400 Mbit/s
5G
30,99 €/kk
Norm. 36,90 €/kk
Avausmaksu 6,90 €

TILAA

DNA liittymät >>

 

Elisa Saunalahden suosituimpia ovat Saunalahti Huoleton -liittymät, jossa on rajattomasti puheaikaa ja tekstiviestejä. Lisäksi voit valita liittymään haluamasi nettinopeuden, jonka perusteella liittymän hinta määräytyy. Edullisimmillaan liittymän saa 150 Mbit/s netillä hintaan 22,90 €/kk ja nopeimmalla 1000 Mbit/s netillä liittymän tarjoushinta on 49,90 €/kk. Näiden lisäksi Saunalahti Huoleton -liittymissä valittavana on 3 muuta vaihtoehtoa eri nopeuksisella netillä. Liittymissä ei ole datakattoa ja avausmaksu on 4,90 €.

 

OperaattoriLiittymäPuheaikaTekstiviestitNettiHinta
ElisaSaunalahti Huoleton 150M
HUOM! Alle 26-vuotiaana saat liittymän hintaan 22,90 €/kk! Rajaton netin käyttö kotimaassa, Pohjolassa ja Baltiassa, 20 Gt/kk -nettipaketti EU/ETA-maissa sisältyy liittymän kuukausihintaan. Saat liittymästä S-ryhmän Bonusta.
Rajaton Rajaton 150 Mbit/s
4G
22,90 €/kk
Norm. 29,90 €/kk
Avausmaksu 4,90 €

TILAA

ElisaSaunalahti Huoleton 5G 1000M
Liittymä sisältää jopa 1000 Mbit/s 5G netin ilman käyttökattoa ilman datakattoa Suomessa, Pohjolassa ja Baltiassa. Sekä lisäksi 30 Gt/kk dataa muissa EU- ja ETA-maissa. Saat liittymästä S-ryhmän Bonusta.
Rajaton Rajaton 1000 Mbit/s
5G
49,90 €/kk
Avausmaksu 4,90 €

TILAA

Saunalahti liittymät >>

 

Vertaile ominaisuuksia - Älä pelkkää hintaa

Ennen liittymän ostoa kannattaa tarkistaa vanhoista laskuista, paljonko suurin piirtein käyttää puheaikaa ja lähettelee tekstiviestejä kuukaudessa. Tänä päivänä, älypuhelimista johtuen, tekstiviestit on korvattu erilaisin sovelluksin, jolloin harva enää normaaleja viestejä lähettää. Kannattaa siis tarkistaa laskuista oma tarve ja tämän perusteella suorittaa liittymävertailu. Tätä asiaa on pohdittu tarkemmin muun muassa tässä puhelinliittymiä käsittelevässä blogitekstissä.

Suurin vaikuttava tekijä puhelinliittymän kuukausihintaan tänä päivänä on netin nopeus sekä käytettävissä olevan datan määrä. Hitaammalla netillä pärjää peruskäytössä hyvin, mutta jos lataa paljon puhelimella dataa tai käyttää puhelimen nettiä esimerkiksi tietokoneessa, kannattaa liittymävertailuun valita vähintään 50 Mbit/s, varustetut liittymät.

4,0/5 (28 ääntä)